Sivusto käyttää evästeitä, jotta saat parhaan mahdollisen kokemuksen verkkosivuillamme. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeet.
close
Hampaiden valkaisu

Varsinaisella hampaiden valkaisulla mennään pintaa syvemmälle ja pilkotaan hampaan sisällä olevia väripigmenttejä, jolloin muutos on tehokas.

Hampaiden valkaisu on turvallista kun suu on terve ja valkaisuhoidon suorittaa suuhygienisti tai hammaslääkäri ja kun valkaisussa käytetään vain hammashoitoloille kehitettyjä tuotteita (ei kosmeettisia valmisteita).  On huomioitavaa, että jos valkaistavalla alueella on paikkoja, laminaatteja, kruunuja tai siltoja, niiden väri ei muutu. Valkaisua kannattaa harkita ennenkuin hampaiden etualueille tehdään proteettista hoitoa tai paikkauksia. Vanhat hammaspaikat on mahdollista vaihtaa valkaisun jälkeen oikean sävyisiksi.

Laservalkaisu

Käytössämme on markkinoiden tehokkain ja turvallinen lääketieteellinen laservalkaisu, mikä on monen julkisuudenkin henkilön sädehtivän hymyn takana. Laservalkaisulla voimme vaalentaa hampaan väriä yhdellä käsittelykäynnillä jopa 10 astetta. Tulos on kuitenkin luonnollisen vaalea. Vastaanotolla tehtävä valkaisu on tehokkain ja asiakkaalle helpompi tapa toteuttaa hampaiden vaalennus kuin kotivalkaisu. Laservalolla mahdollistuu myös herkkien hampaiden valkaisun lyhyen laservalotusajan ansiosta. 

Valkaisuhoito toteutetaan aina yksilöllisesti, jolloin huomioidaan hampaiden sävyerot. Tummemmille hampaille voidaan tehdä lisäkäsittely hampaiden sisäpinnoille tasaisemman valkaisutuloksen saamiseksi. Valkaisussa suun limakalvot suojataan huolellisesti, koska vastaanotto valkaisuaineet ovat voimakkaampia kuin kotivalkaisuaineet. Valkaisuaine levitetään hampaiden pinnoille useamman kerran ja jokaisen levityskerran jälkeen ainetta aktivoidaan laservalkaisulaitteella. Vastaanotolla tehtävä valkaisu kestää 1,5-2h.

Ennen valkaisua huomioitavaa

Valkaisukonsultaatio käynnillä varmistamme, että suu on terve valkaisua varten. Hampaat tulee puhdistaa hammaskivestä ja pinnallisista värjäytymistä. Puhdistetut hampaat lisäävät valkaisun tehoa. Valkaisuaineita  ja -menetelmiä on useita ja vastaanottomme ammattilaiset valitsevat niistä asiakkaalle parhaiten sopivat.

Hampaiden valkaisuun tulevalle huomioitavaa

Kaksi vuorokautta ennen hampaiden valkaisua ei saa käyttää suuvesiä (mm. Listerine, klooriheksidiini). Suosittelemme myös happamien ravintoaineiden esim. sitruuna, tuoremehu, viini yms. käytön välttämistä kaksi päivää ennen valkaisua. Hampaiden valkaisussa aiheutuvaa mahdollista vihlontaa voi ehkäistä käyttämällä herkille hampaille tarkoitettua hammastahnaa (esim.sensodyne) 2viikkoa ennen valkaisuhoitoja ja ottamalla särkylääkkeen ennen toimenpidettä.

Mitä toimenpiteessä tapahtuu?

1. Hampaiden väriaste määritetään hammasväriasteikon avulla: ikenet, limakalvot ja hampaiden kuluneet pinnat suojataan huolellisesti. Suuta on miellyttävä pitää auki eivätkä leuat väsy valkaisun aikana.

2. Hampaiden pinnoille levitetään valkaisu geeliä, minkä vaikutusta tehostetaan lääketieteellisellä laservalottimella. Hoitokäynti sisältää kolme laservalkaisukierrosta.

3. Hampaiden valkaisun jälkeen hampaat käsitellään valkaisun jälkihoitoon tarkoitetulla viimeistelygeelillä. Valkaisutuloksen näkee heti ja se mitataan myös väriasteikolla. Hampaan pinnalla olleet rakenteelliset laikut, esim. kiillehäiriöt, voivat tasoittua vielä kahden viikon ajan.

4. Laservalkaisukäynnin kesto on 1,5-2h. 


Hampaiden valkaisun jälkeen

Hampaiden laservalkaisun jälkeen kaksi tuntia tulee olla syömättä, vettä voi juoda. Seuraavien 4 tunnin ajan tulee välttää voimakkaasti värjäävien, happamien ja voimakkaasti värjäävien ruoka-aineiden nauttimista. Valkaisuhoidon jälkeen suosittelemme käytettäväksi hammastahnaa, joka ylläpitää hampaiden valkaisutulosta ja estää hampaita värjääntymistä. Valkaisun jälkeen hampaat saattavat olla yliherkät kylmälle tai kuumalle, mutta herkkyys menee ohi 1–2 vuorokauden kuluttua hampaiden valkaisusta. Hampaiden rakeenteelliset kiillehäiriöt voivat aluksi myös korostua. Epätasaisuus tasoittuu viimeistään kahden viikon kuluttua valkaisusta.

Vaalea hymy on aina kaunis. Hampaiden valkaisutuloksen pysyvyys on yksilöllistä, johon vaikuttavat elintapasi. Hyvä hampaiden kotihoito ja säännöllinen ammattilaisen tekemä hampaiden puhdistus auttavat  pitämään hampaasi valkoisina. Tarvittaessa kirkas valkoinen hymysi voidaan palauttaa ylläpitolaservalkaisulla.

Laservalkaisu on tehokas valkaisumenetelmä, mutta joskus hampaiden alkuperäisen värin ollessa hyvin keltainen, voidaan hampaiden väriä vaalentaa turvallisesti vielä lisää n. 4-6 kk kuluttua tehtävällä uusintakäsittelyllä.

Kotivalkaisu

Vähäiseen valkaisutarpeeseen tai ylläpitovalkaisuun voi käyttää myös kotivalkaisuaineita. Valittavissa on monenlaisia tuotteita ja menetelmiä, joista alan ammattilaisemme auttavat valitsemaan sopivimman vaihtoehdon. Yleisimmin käytetään joko henkilökohtaisesti valmistettuja valkaisumuotteja, joihin laitetaan valkaisuainetta tai helppokäyttöisiä ja esitäytettyjä kertakäyttöisiä yhden koon valkaisumuotteja, joissa sopiva määrä valkaisuaine on jo laitettuna valmiiksi muottiin. 

Päivittäiseen ylläpitohoitoon on myös valittavissa kotihoitotuottteita, joita suosittelemme varsinkin valkaisujen jälkeen.

Kohti valkoista hymyä

Mikäli olet kiinnostunut hampaiden valkaisusta, ota meihin yhteyttä, ammattilaisemme kertovat sinulle mielellään lisää ja auttavat löytämään juuri sinulle sopivan valkaisumenetelmän. 

Häikäise hymylläsi! 
Varaa aika hampaiden valkaisun ilmaiseen tutustumis- ja arviointikäyntiin tästä.

#sinunpaikanhammaslääkärit #sinunsuusiparhaaksi #laservalkaisu #hampaidenlaservalkaisu #valkaisu

Sinun suusi parhaaksi ammattitaidolla ja sydämellä

Epassi logo, Sinunpaikan Hammaslääkärit e-passi

Meillä voit maksaa myös Epassilla

Yhteystiedot I Sinunpaikan Hammaslääkärit Oy