Esteettinen hammashoito 
tehokkaasti

Sinunpaikan Hammaslääkärit Oy I Hammaslääkäri I Suuhygienisti I Esteettinen hammashoito I Hammashoito nukutuksessa

Esteettinen hammashoito

Esteettinen hammashoito pitää sisällään monenlaista hammasrivistön hoitoa.

Hampaiden värin ja pinnan korjaus

Yleisimmin puhutaan hampaiden värjäymien poistamisesta, hampaan värin vaalentamisesta tai hampaan epätasaisen värin tasoittamisesta, esim kiillelaikkujen vaalentamisesta tai peittämisestä. Kyseeseen voi tulla myös hampaan pinnan epätasaisuuksien tai virheasentojen korjaaminen. Puuttuvien hampaiden korvaaminen voi olla myös hyvinkin esteettistä hampaiston hoitoa, vaikka sen lisäksi päätavoitteena on hampaiston toiminnan palauttamisen

Pienilläkin toimenpiteillä voidaan saada aikaan muutosta. Esimerkiksi hellävaraisella ja kivuttomalla sodapuhdistimella tehtävällä puhdistuksella poistetaan hampaiden pinnalle kertynyt värjäymä ja pehmeä bakteeripeite. Värjäymä on tiukasti hampaan pintaan tarttunutta tummaa väriainetta, mitä ei saa itse hammasharjalla harjaamalla poistettua. Monet ruoka-aineet kuten kahvi ja tee yleisimpinä aiheuttava hampaiden värjäymää.

Hampaiden valkaisu

Varsinaisella hampaiden valkaisulla mennään pintaa syvemmälle ja pilkotaan hampaan sisällä olevia väripigmenttejä, jolloin muutos on pysyvämpi. Valkaisuaineita  ja -menetelmiä on useita ja vastaanottomme ammattilaiset valitsevat niistä asiakkaalle parhaiten sopivat. Samalla he tarkistavat, että suu on terve valkaisua varten. Meiltä voi ostaa kotivalkaisuaineita vähäiseen valkaisutarpeeseen tai ylläpitovalkaisuun.

Vastaanotolla tehtävä valkaisu on tehokkain ja tulokseltaan kestävin. Käytössämme on markkinoiden tehokkain ja turvallinen laservalkaisu, mikä on monen julkisuudenkin henkilön sädehtivän hymyn takana. Laservalkaisulla voimme vaalentaa hampaan väriä yhdellä käsittelykäynnillä jopa 10 astetta. Tulos on kuitenkin luonnollisen vaalea. 

Kun suunnittelet hampaiden valkaisua, varaa aika suuhygienistin arvio- ja suunnittelukäyntiin.

Kuorikot hampaiden pintaan

Hampaan pintaa voidaan myös peittää kuorikoilla. Kuorikoilla voidaan peittää ja korjata esimerkiksi tummunutta tapaturmahampaan pintaa. Jos hammas on pahoin tummunut, tehdään usein hampaan tai hampaiden valkaisu ennen kuorikon laittoa. Käytössämme on ohuen ohut Edelweiss-muovikuorikko, mikä voidaan kiinnittää hampaalle yhdellä käynnillä ilman jäljennöksien ottamista. Kuorikolla voimme myös muokata hampaan asentoja ja kokoa kuten kiertymiä tai hammasrakoja. Teemme myös laboratoriovalmisteisia posliinikuorikkoja.

Kevytsillat puuttuvien hampaiden paikalle

Puuttuva hammas voidaan korvata nopeasti tapaturman tai hampaan poiston jälkeen kevytsillalla. Kevytsilta on kevytrakenteinen kiinteä proteesi, mikä kiinnitetään puuttuvan hampaan vieressä olevien hampaiden pintoihin tai niissä olemassa oleviin paikkoihin. Kevytsilta voidaan rakentaa suoraan yhdellä käynnillä vastaanotollamme tai kiinnittää jäljennösten mukaan laboratoriossa valmistettu kevytsilta. 

Meiltä laadukkaat suunhoidon tuotteet, joilla huolehdit suun hoidosta kotona. Opastamme tuotteiden käytön ja ohjaamme käyttöösi sopivien tuotteiden valintaan.

Sinun suusi parhaaksi ammattitaidolla ja sydämellä